Aura-Soma Kurzusok

Aura - Soma Kezdő Tanfolyam

Legközelebbi tanfolyam időpontja: 2015. augusztus 19.

aura soma tanfAz Aura-Soma kezdő tanfolyam az első hivatalos - nemzetközi oklevelet - nyújtó képzés a tanfolyamok sorában. A tanfolyam célja, hogy a hallgatók megismerjék a színek nyelvét, a színek jelentéstartalmát, és elsajátítsák a 4 üveges választás elemzéséhez szükséges alapokat, mellyel maguk is tudnak majd baráti, családi körben gyakorló konzultációkat tartani. Ezen a tanfolyamon ismerkednek meg a hallgatók az Aura-Soma alapját képező 5 pillérrel és azok használatával.

Hogyan is néz ki valójában a tanfolyam?

A tanfolyam időbeosztása - ha a Központban tartjuk és nem vidéken - évek óta ugyanaz.

A tanfolyam 6 napos, melyek egymást kell, hogy kövessék, azaz nem lehet szünnap közöttük. Az első nap a csütörtök, az utolsó pedig a keddi nap. A hétköznapokon a tanfolyam 16 órakor kezdődik és kb. - a hallgatói kérdések függvényében - 21, 21.30-ig tart. A hétvégi napokon 10 órakor kezdünk, és kb. 17 óráig maradunk. A tanfolyam alatt másfél-két óránként tartunk egy kényelmes szünetet, hétvégi napokon pedig egy nagyobb ebédszünet. A tanfolyamra nem „kell" hoznod semmit, hiszen kapsz tankönyvet, segédleteket,  és mindent amire szükséged van, de egy jegyzetfüzet azért jól szokott jönni, mivel rengeteg olyan kiegészítést és magyarázatot hallasz majd, ami nincs benne a tankönyvben.

Az első nap a tanfolyam 16 órakor kezdődik, ezért ezen a napon fontos lenne húsz perccel - fél órával előbb érkezni. Ez az idő ahhoz szükséges, hogy kissé lélekben is ideérkezz, valamint elintézd az adminisztrációs dolgokat. Ami viszont sokkal fontosabb az az, hogy ki kell választanod azt a 4 üveget, mely számodra aznap legjobban tetszik. Ehhez is kell egy pár perc, és mivel nem egyedül leszel a tanfolyamon, lehet, hogy kicsit várnod is kell, hogy a társaid is kellő nyugalommal tehessék meg aznapi választásukat. Ez a négy üveg lesz az, amin keresztül gyakorolni és tapasztalni fogod a színekbe rejtett üzenetek „megfejtését". Fontos, hogy minden Aura-Soma tanfolyam - értsd szó szerint, még a tanárin is - minden nap ugyan így kezdődik, ezért a tanfolyam többi napján is hagyj elég időt magadnak arra, hogy „megérkezz".

Van egy másik „rituálé", mely szintén hozzá tartozik mindenfajta Aura-Soma összejövetelhez - így a tanfolyamok minden napját ezzel folytatjuk. Ez a pomanderezési gyakorlat, melyhez általában valamilyen színű Pomandert, de néha Quintesszenciát is használunk. Így kissé „energetizálva" magunkat jobban rá tudunk hangolódni az Aura-Soma tanításaira, és befogadóbbá válunk. Egy 15-25 perces meditáció következik ezek után, mely még jobban segít letisztulni, megnyugodni és koncentrálni. A meditáció után gyertyát gyújtunk, és teszünk egy „felajánlást". Ez annyit jelent, hogy vagy a tanár vagy a hallgatók közül valaki felajánl egy szándékot, amit a többiek a meditációban megerősítenek, valamilyen magasabb cél érdekében. Ha mindezzel megvagyunk, akkor kezdünk „tanulni".

A tanfolyamon elsőként megismerkedünk Vicky Wall történetével, és az Aura-Soma születésének különleges misztériumával, így fejezve ki tiszteletünket annak a személynek, akin keresztül megszületett az Aura-Soma.

A tanfolyam további részében - melyet most már annyira nem részletezünk - megismerkedünk a színek nyelvével. Megvizsgáljuk a színek létrejöttét, megismerkedünk a szivárványban rejlő színekkel, azok kialakulásával. Közösen megfejtjük, miként is „működik" a szivárvány ha „összehajtjuk", és miként válik színrózsává, mely az alapját képezi elkövetkező tanulmányainknak. Ez után következik a talán  legérdekesebb rész, a színek evolúciója. Ebben a részben színről-színre haladunk, és megértjük az emberi élet különböző állomásainak, az emberi test energetikai központjainak és a színeknek a szoros összefüggéseit. Megtaláljuk és megismerjük azokat a lelki és érzelmi folyamatokat, melyek ezen alapokon egyértelműen színekhez rendelhetőek. És lassan-lassan kialakul egy csodálatos fogalom és érzésvilág, mint amikor valaki egy ősi, elfeledett írás megfejtésén dolgozik. Rengeteg bevillanó felismerés, érzés kerül a felszínre, amikor a színekkel dolgozunk majd. A legnagyobb meglepetést az szokta okozni, mikor a hallgatók egymással „gyakorolva" rádöbbennek, hogy: „igenis, mindenki képes olvasni abban a 4 üvegben, melyet a társa kiválasztott, annak ellenére, hogy lehet, hogy soha sem beszélt vele előtte". Ez a folyamat lesz az, melyet napról napra mélyítünk és gyakorlunk. Bevonva egyre több és több szempontot, tudományos, filozófiai vagy vallási analógiát, mely egyre tágítják majd megismerésünk körét.

Megismerkedünk még az Aura-Soma további 4 pillérével, a Pomanderekkel, a Quintesszenciákkal, az Arkangyal olajokkal és a Színesszenciákkal is. A tanfolyamon használva őket mindenki megérezheti, megtapasztalhatja energiáikat, így mire sorra kerülnek a „tanfolyamon", sokkal mélyebb kapcsolatunk lesz velük, mint hinnénk.

A tanfolyam vérére olyanok leszünk, mint egy kis család. Békések, reménnyel és szeretettel telik. Mindenki közelebb kerül egy kicsit mindenkihez. Talán jobban érezve és érteve magunkat, másokkal és önmagunkkal is békésebbekké és elfogadóbbakká válunk.

Bővebben: http://aura-soma.hu/index.php/about-us/130-aura-soma-i-alapkurzus

Az Aura-Soma „tükör és csoda", mondta Vicky. Tükör magadnak, és csoda, mert megérthetsz másokat. Ez az, amit át szeretnék Neked adni, kedves Olvasó.